Home / Akademi Okulu / Hukuk Yaz Staj Programı 2021

Hukuk Yaz Staj Programı 2021

TESAM tarafından 17-23 Agustos 2021 tarihlerinde düzenlenecek Hukuk Yaz Staj Programı hukuk alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini sürdüren ve akademik hukuk çalışmalarına ilgi duyan kişilerin katılımıyla TESAM Bursa Merkezinde yüzyüze olarak gerçekleşecektir.

TESAM Hukuk Yaz Stajı Programı’nı başarıyla tamamlayan kişilere yaz staj programı katılım sertifikası verilecektir.

Yaz staj programının yürütülmesinde Google Drive, G-Mail ve Google Meet programları kullanımı gereklidir. Katılımcılar ve sorumlu arasındaki iletişim e-posta kanalıyla sağlanacak ve herhangi bir uzlaşmazlıkta yazılı metinler üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Hukuk Yaz Staj Programı katılımcıların hukuk alanındaki çalışmalar hakkında temel bilgi gereksinimlerini karşılamak ve akademik araştırma, yazma, sunum becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilir.

Eğitim İçeriği

Hukuk Yaz Staj Programı “Hukuki Gerekçelendirme (Argümantasyon)” temasıyla gerçekleştirilecek ve hukukta gerekçelendirmenin felsefi temelleri ve farklı hukuk dallarına göre hukuki gerekçelendirme yöntemleri işlenecektir. Bunun yanında katılımcılara akademik derinlik kazandırmak amacıyla “Karşılaştırmalı Hukuk Sistemleri Ülke Araştırmaları” atölye programı da staj boyunca yapılacaktır.

Yaz Stajı Tarihi

17 Ağustos 2021 Başlangıç

Eğitim Programı

Ders Dönemi– 30 Saat / 1 hafta

Eğitim programı 16 Ağustos 2021 günü www.tesam.org.tr sitesinde ilan edilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

  1. Niyet mektubu
  2. Öğrenci Belgesi veya Mezun Belgesi

Yaz Staj Programı Ücreti

100 TL’dir. Staj programı ücreti alınmayacaktır. Sadece kabul edilen başvurular için program sırasında yapılacak gider ve sertifika ücreti alınacaktır.

Konaklama masrafları katılımcının kendisi tarafından karşılanacaktır. Staja katılan tüm katılımcılara ücretsiz olarak öğle ve akşam yemeği verilecektir.

Ücreti Nereye Yatırmalıyım?

Hesap Adı    :Barış Eşmeli
Şube             : Bursa-Osmangazi
Hesap No     : 8753952-1
İBAN No       : TR21 0020 5000 0087 5395 2000 01
Banka Adı : KUVEYT TURK KATILIM BANKASI A.S.
Banka Swift Kodu : KTEFTRISXXX

Nasıl Kayıt Olurum?

1- Ön kayıt olmak için aşağıdaki linkteki bilgileri eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Forma resmi adınız – soyadınız ve telefon numaranız yazılması kabul şartıdır.

2- Ön kayıt başvurusu kabul edilen adayların formda tarafımıza bildirilen telefon numarasına “Başvurunuz kabul edilmiştir” mesajı gönderilecektir. Kayıt kabulü için program sorumlusu ile online olarak mülakat gerçekleştirilecektir. Mülakat sonucunda kabul edilen adaylara “Kaydınız kabul edilmiştir.”  mesajı gönderilecektir.

3- Kaydı kabul edilen adaylar yukarıdaki belirtilen hesaba ücretini yatırması halinde kesin kayıtları kabul edilecek ve yaz staj programı listesine alınacaktır.

İrtibata Geçmek İçin:

Mail: tesamiletisim@gmail.com

Tel: 0531 560 20 49 (TESAM Hukuk Koordinatörü-Barış EŞMELİ)

Yaz Staj Programı Katılım Sertifikası için Değerlendirme Kriterleri

  1. Katılımcılar ders dönemindeki eğitimlerin %100’üne katılmalıdır.
  2. Katılımcılar atölye eğitim programının %100’üne katılmalıdır.

Not 1: Yaz Okulu programını başarıyla tamamlamak için 2 maddedeki şartların tamamı yerine getirilmelidir. Programı başarıyla tamamlayamayanlara herhangi bir belge verilmez, dilerlerse program tekrarı için yeniden başvuru yapabilirler.

Ders Detayları

1. Gün: 

a)     Gerekçeli Karar Hakkı ve Adil YargılanmaDr. Öğr. Üyesi Levent Ersin ORALLI 
b)     Özel Hukuk Davalarında Hukuki GerekçelendirmeProf. Dr. Ayşe ODMAN BOZTOSUN
c)     Karşılaştırmalı Hukuk Sistemleri Ülke Araştırmaları 1Atölye Programı

2. Gün:

a)     Hukuki Argümantasyon ve Gerekçelendirmenin Felsefi TemelleriProf. Dr. Ahmet Ulvi TÜRKBAĞ
b)     Karşılaştırmalı Hukuk Sistemleri Ülke Araştırmaları 2Atölye Programı

3. Gün:

a)     Vergi Hukuku Yargılamalarında GerekçelendirmeProf. Dr. Doğan ŞENYÜZ
b)     Karşılaştırmalı Hukuk Sistemleri Ülke Araştırmaları 3Atölye Programı

4. Gün:

a)     Hukuki Gerekçelendirmede Avukatın RolüAv. Murat ÖZDEMİR
b)     Karşılaştırmalı Hukuk Sistemleri Ülke Araştırmaları 4Atölye Programı

Program Katılım Linklerine nasıl ulaşabilirim

Program katılım linkleri katılımcıların kayıt formunda belirttiği mail adresine gönderilecektir.

Staj Eğitimi Detayları

Program boyunca yapılacak akademik etkinlikler aşağıdaki gibidir:

1. Metodoloji Eğitimi: Program süresince belirlenen saatlerde katılımcılara genel metodolojik eğitim verilecek; Araştırma Yazısı bu eğitimde verilen bilgiler doğrultusunda istenecektir. Verilen ilk eğitimin çıktısı olarak sunum yapılması istenecektir.

2. Makale: Program süresince 4 adet makale okunacak ve toplantılarda makaleler tartışılacaktır.

3. Araştırma Yazısı (Research Paper): Yaz Staj Programı sona erdikten sonra iki hafta sonra katılımcıdan özgün bir araştırma yazısı yazması istenecektir. Eğitimin son günü belirlemiş olduğu konuda hazırladığı en az 1000 kelimelik özgün bir araştırma yazısını iki hafta sonra teslim etmesi istenecektir. (Yazılar Turnitin programında intihal açısından incelenecektir). Bu eğitim, katılımcının akademik yazı yazma becerisine katkı sunacaktır.

4. Sunum: Dönem sonunda katılımcının seçtiği konu çerçevesinde hazırlayacağı araştırma yazısının PPT (Powerpoint) sunumu istenecektir. Sunumlar yaz staj programı sonunda belirlenen tarihte online olarak yapılacaktır. Bu eğitim katılımcının akademik bir metnin sunumunun nasıl yapılacağına dair tecrübe kazanmasına katkı sunacaktır.

Akademik Danışman: Akademik makale önerileri, yönlendirmeler yapacak ve katılımcılar ile online bir toplantıda buluşacaktır.

Program Koordinatörü: Haftada iki gün katılımcılarla akademik araştırma, yazma, sunum becerilerini geliştirmek amacıyla program yapacaktır.

en_US