Anasayfa » Konferanslar » TESAM, Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL’ı “Çanakkale Ruhu ve Medeniyetimiz” başlıklı konferansı ile ağırladı
TESAM, Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL’ı “Çanakkale Ruhu ve Medeniyetimiz” başlıklı konferansı ile ağırladı

TESAM, Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL’ı “Çanakkale Ruhu ve Medeniyetimiz” başlıklı konferansı ile ağırladı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL, TESAM’ın düzenlediği “Çanakkale Ruhu ve Medeniyetimiz” konulu programa katıldı.

Konferans öncesi Uludağ Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencilerimiz günün anlam  ve önemini anlatan şiirler okudu.

Akademi, iş ve eğitim camiasından pek çok kişi ile birlikte TESAM bünyesinde bulunan öğrencilerin ve halkın da geniş katılım gösterdiği programda konferans veren TOPSAKAL, yoğun ilgi ile programı takip eden gençleri tebrik ederek programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasının başında; “Türkler Allah’ın yeryüzünde nizamını sağlayan topluluktur” ifadelerini kullanan TOPSAKAL, “Bütün Türk İslam kaynaklarına bakın, bunu görürsünüz. Buna Kızıl Elma veya İla-yı Kelimetullah deriz. Ne derseniz deyin. Türk’ün görevi dünyayı yönetmek, dünyaya nizam getirmektir” diyerek sözlerine devam etti.

Konuşmasının ilerleyen kısımlarında Çanakkale destanına yer veren Topsakal “Çanakkale, Türklerin ve Müslümanların varlığını ezelden beri bu topraklardan atamayan Haçlı zihniyetinin bir kez daha gelip gittiği bir destandır. Bunlar her zaman gelirler ve defolup giderler. Tarih hep böyle tekerrür etmiştir. Çünkü yokluk varlığı yenmiştir. Maneviyat maddiyatı yenmiştir. Özgürlüğün sömürgeyi yendiği yerdir Çanakkale. Çanakkale Zaferi vatanı, milleti, bayrağı, dini, devleti ayakta tutanların destanıdır” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde Zeytin Dalı operasyonuna da değinen Topsakal;  “Bugün kahramanlarımız hem Afrin’de hem Kuzey Irak’ta hem de dünyanın dört bir yanında geleceğimiz için canlarını veriyorlar. Bizim için en değerli varlıkları olan canlarından vazgeçiyorlar. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasa biz yokuz. Herkes her şeyden vazgeçebilir ama candan vazgeçmek çok zor. O yüzden bu millet varsa, bu devlette düzen varsa, bu devlette para varsa biliniz ki şehitlerimizin kanıyla olmuştur ” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çok zor şartlar altında bu günlere geldiğine değinen Topsakal  “Oralardan buraya gelmiş bir millet -her ne kadar kıymet bilmesek de- gelecekte bu misyonu alacak ve gelecekte yine bizim insanımızın adaleti sağlayacağı bir dünya kuracaktır” temennisi ile sözlerini bitirdi.

Programın sonunda TESAM Genel Başkanı M. İlyas BOZKURT beyin eşi ve aynı zamanda KADEF Onursal Başkanı Nükhet BOZKURT, Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL’ın hediyesini programda hazır bulunan eşi Doç. Dr. Ünsal UMDU TOPSAKAL’a takdim etti.

 

tr_TR