Anasayfa / Çalıştaylar / TESAM-Marmara Üniversitesi “Türkiye’nin Geleceğinde Yeni Tehditler ve Güvenlik” Çalıştayı Gerçekleştirildi

TESAM-Marmara Üniversitesi “Türkiye’nin Geleceğinde Yeni Tehditler ve Güvenlik” Çalıştayı Gerçekleştirildi

TESAM-Marmara Üniversitesi iş birliğinde yapılan “Türkiye’nin Geleceğinde Yeni Tehditler ve Güvenlik Çalıştayı” Gerçekleştirildi

TESAM, Lider Sancak Akademi ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Türkiye’nin Geleceğinde Yeni Tehditler ve Güvenlik Çalıştayı”, alanında uzman isimleri bir araya getirerek küresel ve bölgesel güvenlik dinamiklerini masaya yatırdı.

ÇALIŞTAY ÇALIŞMA EKİBİ

Moderatör: Prof. Dr. Arzu Al

TESAM Başkanı Dr. İlyas Bozkurt

TESAM Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan Köni

Emekli Korgeneral Dr. Uğur Tarçın

Büyükelçi Halil Akıncı (E)

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Canbolat

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Yeşilot

12 Şubat 2025 tarihinde gerçekleşen bu önemli çalıştayda, yeni güvenlik tehditleri, Türkiye’nin bölgesel ve küresel stratejileri, uluslararası ilişkilerde dönüşen dinamikler ve yeni tehditler derinlemesine ele alındı ve tartışıldı.

 Çalıştay boyunca alanında uzman katılımcılar, yeni güvenlik tehditlerini değerlendirirken Türkiye’nin nasıl daha etkili bir güvenlik stratejisi oluşturabileceğini tartıştı. 


Suriye Meselesi, Türk Devletleri Teşkilatı’nın geleceği, uluslararası hukukun etkinliği ve bunun üzerine yapılan tartışmalar güvenlik bağlamında değerlendirilirken Soğuk Savaş sonrası değişen ve dönüşen dünya dinamiklerinin günümüz güvenlik politikalarına nasıl yansıdığı gibi konular üzerinde de duruldu.

Çalıştayın sonunda aile fotoğrafı çekildi. 

 

 

tr_TR