Anasayfa / Haberler / TESAM Eğitim Akademisi 2025 Tamamlandı: Maarif Modeli ve Eğitimde Yeni Dönem Üç Gün Boyunca Ele Alındı

TESAM Eğitim Akademisi 2025 Tamamlandı: Maarif Modeli ve Eğitimde Yeni Dönem Üç Gün Boyunca Ele Alındı

TESAM Eğitim Akademisi 2025 kapsamında düzenlenen “Maarif Modeli ve Eğitimde Yeni Dönem” sertifikalı programı, üç gün süren yoğun ve verimli oturumların ardından başarıyla tamamlandı.

TESAM tarafından gerçekleştirilen program, eğitimde dönüşüm, rehberlik anlayışı, mentorlük, liderlik ve dijitalleşme ekseninde çok boyutlu bir perspektif sundu.

📘 1. Gün: Maarif Modeli ve Liderlik Perspektifi

Programın açılış dersi, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özkan tarafından “Maarif Modeli: Yenilikler ve Amaçlar” başlığıyla gerçekleştirildi. Sunumda; modelin felsefi temelleri, pedagojik çerçevesi ve eğitimde dönüşümün ana ilkeleri kapsamlı biçimde ele alındı.

Ders sonunda Barış Eşmeli, katkılarından dolayı Dr. Hakan Özkan’a günün anısına hediye takdim etti.

Günün ikinci oturumunda, Ömer Aycıl “Eğitimde Mentorlük ve Liderliğin Önemi” başlıklı sunumuyla eğitim yönetimi, sınıf içi dönüşüm ve liderlik kültürü üzerine ufuk açıcı değerlendirmelerde bulundu.

Katılımcıların aktif katkılarıyla ilk gün tamamlandı.

📚 2. Gün: Rehberlik Anlayışının Dönüşümü

İkinci günün ilk dersinde Doç. Dr. Muhammet Öztabak, “Maarif Modelinde Rehberlik Uygulamaları” başlığıyla öğretmen–öğrenci–müfredat ilişkisinin dönüşümünü ele aldı.

Öğrenci merkezli ve gelişim odaklı rehberlik anlayışının kalıcı etkileri vurgulandı.

Rehberliğin ölçen değil geliştiren bir yapı olması gerektiği; motivasyonun sürdürülebilirliği ve potansiyel ortaya çıkarma süreçleri çerçevesinde kapsamlı biçimde tartışıldı.

🏫 3. Gün: Rehberlikte Yapısal Dönüşüm ve Dijital Sınıflar

Üçüncü günün ilk dersinde Doç. Dr. Mehmet Boyacı, “Rehberlik Hizmetleri İhtiyaçlara Göre Yeniden Nasıl Yapılandırılabilir?” başlığıyla rehberlik süreçlerinin günümüz eğitim dinamiklerine göre nasıl güncellenebileceğini değerlendirdi.

Öğrenci merkezli destek mekanizmalarının güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Günün ikinci oturumunda, MEB İngilizce Öğretmeni Neslihan Türkkan “Dijital Sınıflar ve Yeni Öğrenme Deneyimleri” başlıklı sunumuyla eğitim teknolojilerinin sınıf içi etkileşimi nasıl dönüştürdüğünü örneklerle aktardı. Dijital araçların doğru tasarlandığında işbirlikçi, aktif ve çok yönlü öğrenme ortamları oluşturabileceği vurgulandı.

🎓 Üç gün süren program boyunca katılımcılar; Maarif Modeli’nin teorik temellerinden uygulama örneklerine, rehberlik hizmetlerinden dijital sınıf tasarımına kadar geniş bir perspektifte eğitimde yeni dönemi değerlendirme fırsatı buldu.

TESAM Eğitim Akademisi 2025, eğitimde dönüşümü bilimsel ve bütüncül bir yaklaşımla ele alarak katılımcılarına güçlü bir akademik deneyim sundu.

tr_TR